onsdag 11 mars 2009

Härliga barn och fantastisk personal!

Fick möjlighet att sitta med vid två olika besök idag. Det var grupper från Nattugglans, Tenggrenstorps, Näckrosvägens och Kastanjevägens förskolor som kom. Roligt att se att det fungerade så bra med barn som inte går tillsammans till vardags. Lite avvaktande i början nmen sedan uppfattade jag det som att barnen lekte ganska fritt med varandra. Alla grupperna hade frukt med sig och började med en liten samlingsstund inne i utställningsrummet. Det blir en stund för barnen att vänja sig vid den nya miljön och titta sig omkring. Flera av barnen kommenterar vad de ser och en del berättar vart de ska gå när de ätit färdigt.


Ett bevis på hur nyttigt det kan vara att byta miljö ibland är att det i varje grupp varit något barn som agerat lite annorlunda mot vad det brukar i förskolan. Den nya miljön ger barnen en chans att visa andra sidor helt enkelt.



En fråga som kom från en av personalen idag var om det är skillnad mellan olika barngrupper, upptäcker de olika saker i utställningen. Svaret är helt klart ja på den frågan. Idag till exempel var det barn som kom på att det går att skicka ut saker genom de små fönstergluggarna på husens kortändor - det har jag inte sett några göra tidigare. Det resulterade bland annat i en rejäl hög av påsar från gula huset.


Och vilken personal! som reser ut med barnen och låter dem uppleva den här utställningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar