tisdag 26 maj 2009

Det är så självklart!


Så var Kan själv! flyttad till norra Bohuslän, Vitlycke museum i Tanums kommun. Den står fint bland hällristningar och Världsarvsförskola.
Rummet var mindre än vad jag trodde och lite klurigt med flera dörrar, väggskåp och ett "våtrum" men vi löste det rätt så bra ändå tycker jag.


Mycket fönster som släpper in ljus och det visade sig behövas för nu fungerade inte ljuset i det blåa och det gröna huset heller. Det här är rätt frustrerande och underligt - vad är det som händer med belysningen när vi plockar ner husen???? Ska ringa företaget vi köpt av imorgon och försöka hitta en lösning. Vi borde nog haft batteridrift på lamporna.
Visning på kvällen för förskolepersonal från Tanums kommun. Jag kommer alltid på efteråt att det är saker jag glömt att säga. Det finns så mycket att berätta om små barns kompetens, behov och önskemål när det gäller hur de vill ha det. Flera sa efteråt att "det är så självklart det du säger men det är så lätt att glömma det". Och visst är det så - det är så mycket traditioner och rutiner i förskolan så det är lätt att glömma bort det viktigaste och enklaste - att titta och lyssna på barnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar