fredag 6 mars 2009

Kan själv! på plats i Vänersborg


Ny kommun, ny lokal och så småningom nya barn som ska få uppleva utställningen.


Vi brukar planera hur utställningen ska placeras i förväg men det blir alltid en del justeringar efter att allt är inburet och vi börjar lägga ut golven till husen. Då ser man saker som man inte tänkt på innan. Här var det en brandtrappa som leder ut genom ett fönster som gjorde att vi fick tänka om. Den fick bestämma placeringen eftersom det kändes viktigt att den är synlig så inga barn klättrar upp på den i smyg.


Det är en del extra pyssel med den här utställningen. Dels är det många delar - det är fyra hus som innehåller olika aktiviteter och föremål, en "scen" med lutande plan på varje sida, ett skötbord med flagga, en kryptunnel, pallar och kuddar och så är det madrassen!!! som är ett kapitel för sig. Den är underbar att ha med, en skön plats att vila på för barnen eller att springa och slänga sig på. Innehållet är råg och det låter när man ligger på madrassen och rör sig och det formar sig efter kroppen och det är TUNGT! vilket gör att det måste tömmas ur, bäras i sopsäckar och fyllas i varje gång utställningen byter plats. Men vi gör det så gärna för den är så härlig för barnen.



Pratade med museichef Peter under dagen, efter att han hade varit med och burit in allt, och det är 55 av kommunens förskolepersonal som anmält sig till den visning av utställningen som jag gör på måndagkväll. Kul att så många är intresserade, får fundera lite över hur jag lägger upp det för det kan bli lite trångt. Förskolegrupperna som har fått erbjudande om besök i utställningen har också börjat anmäla sig. Kommunen ställer upp med bussning för de som ligger utanför centrum - generöst!
Imorgon öppnar Kan själv! och jag hoppas det blir en del barn och föräldrar som hittar dit.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar