fredag 2 oktober 2009

Visningar i Surte

Mötte förskolepersonal i Surte i måndags. Trevligt som vanligt. En fundering som dök upp var om golvytan har någon betydelse för om barnen stannar länge inne i ett hus. I blåa och gröna huset är det ju mjuka mattor som ger ett varmt och ombonat intryck medan det i gula och röda huset är mattor av två olika linoliumkvaliteer som känns hårda och lite kalla. Vet inte riktigt om det går att få reda på hur barnen upplever det - då måste jag ju på något sätt komma förbi deras intresse/ointresse för de aktiviteter som finns inne i husen. På söndag ska jag visa och berätta om utställningen för föräldrar och barn och då ska jag se om jag kan få någon uppfattning om barnens golvupplevelser. Spännande med nya och annorlunda frågor!

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Vi var på utställningen i Surte idag och vår grabb (på strax över ett år) tyckte det var jättekul!

    Vi skulle vilja gå igen, men vet inte riktigt om vi hinner innan den är slut i Surte. Vart skall den härnäst? Har letat efter den informationen utan att hitta.

    Tack för ett toppeninitiativ och en härlig utställning!
    /Emma

    SvaraRadera
  2. Hej Emma och Emmas son,
    Vad roligt att ni var nöjda efter ert besök i Kan själv! men vad tråkigt att det är svårt att hitta turnéplanen - ska försöka göra något åt det - kanske att den kan finnas här på bloggen till exempel. Efter Surte så finns den i Skara på Västergötlands museum och i januari/februari i Borås på Konstmuseet. Sedan blir det Mellerud och därefter kommer Kan själv! till Mimers Hus i Kungälv 13/4 - 6/5. Hoppas er son får möjlighet till något mer besök.
    Hälsar Ida

    SvaraRadera